Hieronder stel ik mezelf voor als therapeut en jeugd en gezin professional binnen DDapper. Daarnaast bestaat het team van DDapper uit enkele waardevolle samenwerkingen zodat het aanbod van DDapper uitgebreidt en volledig is.

Ik ben Nelleke Hienekamp en geboren in het jaar 1987, al vanaf jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in dieren. Zo was het voor mij dan ook logisch om na de HAVO te kiezen voor een dier gerelateerde studie en de keus viel op Dier en management aan het van Hall instituut in Leeuwarden. Na twee jaar kwam ik erachter dat dit niet de studie was het waar ik verder mee zou kunnen en ben ik overgestapt op de studie Creatieve therapie in de richting Beeldend en ben ik in 2012 afgestudeerd als Vaktherapeut beeldend. Al snel wist ik dat ik veel meer wou weten over de psyche van de mens en mij verder zou willen scholen op verschillende vlakken binnen de reguliere zorg. Deze kennis zou ik graag inzetten samen met het inzetten van dieren als interventie (animal assisted intervention).

Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest als (ambulant) persoonlijk begeleider op een zorg – en therapie centrum waar ik de mogelijkheid heb gehad om begeleiding en therapie samen te voegen en te mogen leren onder supervisie van orthopedagogen, psygologen en psychiaters. Op deze GGZ instelling met zeer diverse doelgroep heb ik veel kennis opgedaan over verschillende problematieken. Denk hierbij aan psychiatrische stoornissen, verslaving, verstandelijke beperkingen, moeders met kinderen, PTSS enz.

Eind 2015 besloot ik een start te maken met mijn eigen praktijk DDapper. Op dat moment kreeg ik tevens de kans om aan het werkt te gaan op een zorgboerderij in het noord westen van Friesland. Tot eind 2018 heb ik hier gewerkt in een leidinggevende functie waarbij ik zorg droeg voor alle processen die speelden op de zorgboerderij zowel zorg inhoudelijk als alle bedrijfsprocessen. De daadwerkelijk start van DDapper is hierdoor op een laag pitje blijven staan tot begin 2019.

Vanaf begin 2019 richt ik mij volledig op DDapper een praktijk voor oplossingsgerichte therapie, coaching en begeleiding voor kinderen/ jeugdigen en hun ouders. De therapie, coaching en begeleiding richt zich op herstel, stabiliseren en leren omgaan met problemen in het leven. Om dit te kunnen realiseren maakt DDapper gebruik van een breed en uniek aanbod aan interventies zowel practise als evidence based. Uniek is de inzet van reguliere zorg ondersteunt met dierondersteunde interventies.

DDapper heeft een aantal vaste samenwerkingen, zodat we kwaliteit hoog kunnen houden als ook een breed aanbod kunnen bieden.

Amarins Kok – Jeugd en gezinprofessional (HBO)

“Het gaat er niet om of je binnen of buiten de lijntjes kleurt, het gaat er om dat je je eigen tekening maakt”

 Mijn naam is Amarins Kok. Ik ben kindertherapeut en heb, net als Nelleke, een eigen praktijk in de specialistische jeugdzorg. Twee dagen per week werk ik samen met Nelleke in mijn praktijk, Buiten gewoon kids, in Appelscha. Ons aanbod is uniek; wij zetten regelmatig dieren in tijdens een sessie, schrijven de meeste groepsprogramma’s zelf en betrekken (waar nodig) ook het systeem om het kind heen bij de behandeling. Met Nelleke werk ik fijn samen, ze is een ervaren en kundige collega, we vullen elkaar goed aan en maken gebruik van elkaars expertise.

Ester van Aalst – Orthopedagoog