Het team

Hieronder stel ik mezelf als therapeut en coach voor. Daarnaast werk ik samen met Jonas en Rocky de paarden en Bolle de hond. Samen vormen wij het team bij DDapper.

Ik ben Nelleke Hienekamp en geboren in het jaar 1987, al vanaf jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in dieren. Zo was het voor mij dan ook logisch om na de HAVO te kiezen voor een dier gerelateerde studie en de keus viel op Dier en management aan het van Hall instituut in Leeuwarden. Na twee jaar kwam ik erachter dat dit niet de studie was het waar ik verder mee zou kunnen en ben ik overgestapt op de studie Creatieve therapie in de richting Beeldend en ben ik in 2012 afgestudeerd als Vaktherapeut beeldend. Al aan het begin van deze opleiding had ik de wens de zorg en dieren te kunnen combineren.

Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest als  (ambulant) persoonlijkbegeleider op een zorg(boerderij) en therapie centrum waar ik de mogelijkheid heb gehad om paarden, begeleiding en therapie samen te voegen. Op deze GGZ instelling met zeer diverse doelgroep heb ik veel kennis opgedaan over verschillende problematieken. Denk hierbij aan psychiatrische stoornissen, verslaving, verstandelijke beperkingen, moeders met kinderen,PTSS enz.

In 2015 heb ik de basisopleiding gedaan tot paardencoaching. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de beeldende therapie en ze inzet van paarden kon geen combineren. Eind 2015 heb ik de keus gemaakt meer tijd te steken in de opzet van mijn eigen praktijk DDapper.

Op dat moment kreeg ik tevens de kans om aan het werkt te gaan op een zorgboerderij in het noord westen van Friesland. Tot op heden vervul ik hier een leidinggevende functie waarbij ik zorg draag voor alle processen die spelen op de zorgboerderij. Tevens geeft ik hier therapie met paarden. Naast het werk op de boerderij zet ik mij vol in voor mijn eigen praktijk DDapper en mijn andere bedrijf NNelleke wat gericht is op het lesgeven binnen de paardensector.

In 2016 heb ik nog de opleiding gedaan tot paardencoaching voor kinderen nog een zeer waardevolle en inspirerende toevoeging aan mijn reeds voltooide opleidingen.

In Septmeber 2018 zal ik starten met de opleiding therapiehondenbegeleider om in de toekomst ook honden in te kunnen zetten binnen de therapie.

Nelleke Hienekamp

 

Overzicht opleidingen en cursussen.

1999-2005         HAVO,  Fedde Schureplein in Heerenveen.

2005-2007         HBO Opleiding dier en management aan Van Hall Larenstein.
Met hierbij in 2006 het behalen van het certificaat
“Longeren” van een paard.
Tevens behaald  in 2006 het Ruiterbewijs bij SRR- Nederland.

2007-2012         HBO Opleiding creatieve therapie beeldend. 20 maart 2012
afgestudeerd. Stage gelopen op Zorgboerderij It Fallaet
(bestaande uit het geven van begeleiding  van activiteiten
aan individuen en groepen) in Drachtstercompagnie en op
SBO de Triade(als creatief therapeut beeldend in opleiding)
in Wolvega.

2015              Basisopleiding Paardencoaching bij Caprilli coaching en training in Stoutenburg.

2016              Opleiding Paardencoaching voor kinderen bij Caprilli coaching en training in Stoutenburg

2017              Horse boy Method 1 bij Horse Boy Nederland.

2018              Cursus Kinderen leren paardrijden, door Barbara Wielders.