Hieronder stel ik mezelf voor als therapeut en coach. Daarnaast werk ik samen met Bikkel en Bowie de honden. Samen vormen wij het team bij DDapper. Op verschillende locaties wordt ook gewerkt met paarden en pony’s.

Ik ben Nelleke Hienekamp en geboren in het jaar 1987, al vanaf jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in dieren. Zo was het voor mij dan ook logisch om na de HAVO te kiezen voor een dier gerelateerde studie en de keus viel op Dier en management aan het van Hall instituut in Leeuwarden. Na twee jaar kwam ik erachter dat dit niet de studie was het waar ik verder mee zou kunnen en ben ik overgestapt op de studie Creatieve therapie in de richting Beeldend en ben ik in 2012 afgestudeerd als Vaktherapeut beeldend. Al aan het begin van deze opleiding had ik de wens de zorg en dieren te kunnen combineren.

Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest als  (ambulant) persoonlijkbegeleider op een zorg(boerderij) en therapie centrum waar ik de mogelijkheid heb gehad om paarden, begeleiding en therapie samen te voegen. Op deze GGZ instelling met zeer diverse doelgroep heb ik veel kennis opgedaan over verschillende problematieken. Denk hierbij aan psychiatrische stoornissen, verslaving, verstandelijke beperkingen, moeders met kinderen,PTSS enz.

In 2015 heb ik de basisopleiding gedaan tot paardencoaching. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de beeldende therapie en ze inzet van paarden kon geen combineren. Eind 2015 heb ik de keus gemaakt meer tijd te steken in de opzet van mijn eigen praktijk DDapper.

Op dat moment kreeg ik tevens de kans om aan het werkt te gaan op een zorgboerderij in het noord westen van Friesland. Tot eind 2018 heb ik hier gewerkt in  een leidinggevende functie waarbij ik zorg droeg voor alle processen die speelden op de zorgboerderij.

Vanaf begin 2019 richt ik mij volledig op DDapper.

In 2016 heb ik nog de opleiding gedaan tot paardencoaching voor kinderen nog een zeer waardevolle en inspirerende toevoeging aan mijn reeds voltooide opleidingen.

In Septmeber 2018 zal ik starten met de opleiding therapiehondenbegeleider om in de toekomst ook honden in te kunnen zetten binnen de therapie.

Nelleke Hienekamp

Overzicht opleidingen en cursussen

2018              Start Opleiding Therapiehondbegeleider bij Dogsworks in Warns

2018              Cursus Kinderen leren paardrijden, door Barbara Wielders

2017              Horse boy Method 1 bij Horse Boy Nederland

2016              Opleiding Paardencoaching voor kinderen bij Caprilli coaching en training in Stoutenburg

2015              Basisopleiding Paardencoaching bij Caprilli coaching en training in Stoutenburg.

2007-2012         HBO Opleiding creatieve therapie beeldend. 20 maart 2012
afgestudeerd. Stage gelopen op Zorgboerderij It Fallaet
(bestaande uit het geven van begeleiding  van activiteiten
aan individuen en groepen) in Drachtstercompagnie en op
SBO de Triade(als creatief therapeut beeldend in opleiding)
in Wolvega.

2005-2007         HBO Opleiding dier en management aan Van Hall Larenstein.
Met hierbij in 2006 het behalen van het certificaat
“Longeren” van een paard.
Tevens behaald  in 2006 het Ruiterbewijs bij SRR- Nederland.

1999-2005         HAVO,  Fedde Schureplein in Heerenveen.