DDapper biedt ervaringsgerichte therapie en coaching die zich richt op herstel, stabiliseren en leren omgaan met problemen in het leven.  Afhankelijk van de hulpvraag kan er coaching of een behandeling gestart worden in de vorm van therapie.

In het dagelijks leven moet er veel gesproken worden. Dat is niet altijd even makkelijk zeker niet als je gevraagd wordt te praten over je problemen. Door het inzetten van ervaringsgerichte therapievormen en het inzetten van paarden en/of honden binnen de therapie of een combinatie van beide biedt, DDapper een krachtige  methode waarin je actief bezig gaat, een uniek concept.

Tijdens de therapie wordt er gewerkt met veel diverse reguliere therapie vormen, te denken aan psycho-educatie, vaktherapie, cognitieve gedragstherapie, trauma behandeling, emotie regulatie therapie. Welke therapie vorm wordt gebruik wordt afgestemd op de individuele behoefte en hulpvraag.

Het unieke aanbod van DDapper kenmerkt zich door de combinatie van de in de reguliere zorg bekende interventies en de inzet van dieren. De inzet van dieren is een sterke interventie om het reguliere aanbod meer kracht bij te zetten. Dieren zorgen bij kinderen voor ontspanning, motivatie, inzicht in emoties en troost waar nodig, een veilig therapeutisch klimaat wordt gerealiseerd waarin de kinderen tot ontwikkeling komen.

Beide methodes zorgen voor ervaringen die een positief effect hebben op de problematiek. Op een veilige manier kan er binnen beide methodes geëxperimenteerd worden met nieuwe gedragingen en kan het aangeleerde eigen worden om dit later toe te passen in het dagelijks leven.