Groepsprogramma “Wijze hondenlessen”

Iedereen heeft het wel eens. Je moet samenwerken in een groep en je weet niet zo goed wat je moet doen en weet ook niet zo goed hoe je dit kunt oplossen? Je voelt je onzeker en komt niet tot je recht. Samenwerken komt op school en later tijdens het werk veel voor. Honden leren ons hoe we goed kunnen samenwerken!

Groepsprogramma bij DDapper – Praktijk voor ervaringsgerichte therapie, coaching en begeleiding

“Wijze hondenlessen” is een groepsprogramma gemaakt voor kinderen en pubers. Het is een leuk en actief programma waarbij de kinderen en pubers door middel van leuke oefeningen met de hond(en) inzicht krijgen in zichzelf.  Honden zorgen bij
kinderen en pubers vaak voor een glimlach op hun gezicht en hebben vaak een grote aantrekkingskracht. Daarnaast zorgt het contact en de aanwezigheid van de hond voor ontspanning en rust. Een fijne manier om te kijken naar wat de hond ons kan leren over onszelf. Want honden  zijn meesters in het spiegelen van emoties van
mensen, waardoor ze directe feedback geven en erg waardevol zijn in het verkrijgen van nieuwe inzichten over jezelf.

Aan de hand van verschillende oefeningen met de hond(en) en een werkboek wordt spelenderwijs aandacht besteed aan wie ben ik in een groep? De volgende hoofdvragen worden behandeld:
• Wat is mijn rol in de groep?
• Wat zijn mijn kwaliteiten?
• Communiceren hoe doe je dat?
• Samenwerken in een groep en sociale vaardigheden

Indeling groepsprogramma
De groepen zullen bestaan uit  minimaal 3 tot maximaal 6 kinderen. Zo heb je een intieme groep met voldoende ruimte voor individuele aandachtspunten en begeleiding.

Groepen worden in gedeeld naar leeftijd:

• 9-13 Jaar
• 14- 17 Jaar

Het programma bestaat uit 6 bijeenkomsten van +/-  1.5 uur. Het programma duurt 6 weken.

 Kosten
De kosten voor het groepsprogramma bedragen 120 Euro per kind. Vergoeding vanuit de jeugdwet is mogelijk.