Symposium Horseboy en Movement methode

Symposium Horseboy en Movement methode  20160911_090605
 
Op zondag 11 september ben ik aanwezig geweest bij het symposium georganiseerd door Ridder Dijkshoorn, Carola Beekman en de schrijver van de boeken en ontwikkelaar van de Horseboy en Movement methode Rupert Isaacson.
 
Het Symposium was opgezet om duidelijkheid te geven over de inhoud van de methode en dan met name hoe evidence based de methode is.
 
Na het zien van de documentaire The horse boy nam Rupert het woord en verteld over zijn ervaring met zijn eigen autistische zoon. Gepassioneerd en overtuigd verteld hij over de ontwikkelingen hebben plaats gevonden op het moment dat zijn zoon Rowan in aanraking kwam met paarden en het paardrijden. Hij verteld open over het leven met een autistische zoon en alle persoonlijk aspecten hierbij komen kijken.
 
Na de lunch wordt het programma vervolgd door een presentatie door Carola Beekman over de methode en waarom deze evidence based. Carola begint met het voorstellen van de andere 2 Horseboy practitioners van Nederland. De presentatie wordt vervolgd met een powerpoint presentatie hoe bewezen is dat de methode werkt en op welke manier het werkt. Een zeer interessante presentatie mijn interesse meer en meer doet groeien.
 
Na de presentatie wonen wij een demonstratie bij op het horse event terrein van Rupert Isaacson, in een notendop verteld hij over de methode en demonstreert hij met de ruiter in de bak hoe het paard bijdraagt aan de ontwikkeling va het autistische kind.
 
Als afsluiting van de dag werd ons de gelegenheid gegeven vragen te stellen aan 20160911_161249een mevrouw met autisme. Vanaf het paard beantwoorde zij alle vragen waarmee zij bestookt werd vanuit de groep. Heel veel respect voor haar om op deze manier je persoonlijke ervaringen over autisme en wat paardrijden voor haar betekende te delen.
 
Bij de afsluitende borrel zijn mijn collega en ik in gesprek geraakt met Carola Beekman. Een zeer interessant gesprek ontstond over de opleidingen en over de komende open dag van zorgboerderij Doniastate Wester in Spannum. Carola Beekman zal hier aanwezig zijn met een stand en zal een demonstratie geven van de horseboy methode en de verschillende werkvormen binnen deze methode.
 
Al met al een zeer geslaagde en interessante dag waarin zeker een vervolg wordt gegeven door het volgen van een van de opleidingen.